گزارش شب رصدي قصر بهرام به روايت آقاي مرتضی حمزه زاده
قبل از گذاشتن متن گزارش لازم مي دونم كه از آقاي حمزه زاده تشكر كنم چرا كه در اين شب رصدي بسيار زحمت كشيدند و ما بسيار از ايشان مطلب آموختيم. نكته ديگري كه من خيلي ازش خوشم اومد پر تلاش بودن آقاي حمزه زاده بود كه تقريبا بدون استراحت در حال رصد آسمون بود كه براي من خيلي جالب بود.
لينك مطلب اصلي ا وبلاگ آقاي حمزه زاده اگر دوست داشتيد سر بزنيد وبلا خوبي داره. شايد تنها سايت آموزش ساخت تلسكوپ به زبون فارسي باشه: لينك وبلاگ
برنامه گشت رصدی قصر بهرام در شب اول ماه رمضان و همزمان با بارش شهابی برساوشی توسط باشگاه نجوم زاوش برگزار شد.
پنجشنبه حدود ساعت 15:30’ بود که از مقابل فرهنگسرای بهمن تهران به راه افتادیم. کارونسرای قصر بهرام در استان سمنان و در 154 کیلومتری جنوب شرقی تهران واقع شده. در مسیر از پاکدشت و پیشوا نیز گذشتیم. حدود 50 کیلومتر آخر جاده خاکی بود. دیگه هوا تاریک شده بود که رسیدیم کارونسرا. یعنی مسیرمون حدود 5 ساعت طول کشید اما تماشای منظره بسیار زیبای ماه و زهره در افق غربی در کنار کاروانسرا خستگی مسیر رو از بین برد. به غیر از ما یکی دو گروه دیگه نیز قبل از ما رسیده بودند.
ساعت 20:30’ بود که من اولین شهاب رو دشت کردم. حس خیلی خوبی داشتم. همیشه یکی از آرزوهام این بود که یک شب رصدی رو در قصر بهرام بگذرونم و داشتم به آرزوم میرسیدم.
بعد از اینکه افطار کردیم وسایل رو برداشتیم و رفتیم روی سقف کاروانسرا. در گوشه سمت شمال شرقی کاروانسرا مستقر شدیم. ابزار رصدی باشگاه نجوم زاوش شامل یک تلسکوپ 4 اینچ و دو عدد دوربین دوچشمی بود. بعد از استقرار وسایل و خطی کردن تلسکوپ برنامه به صورت رسمی با رصد سیاره مشتری آغاز شد. سپس یکی از بچه ها نحوه کار با تلسکوپ رو توضیح داد. سپس توضیحاتی در مورد نجوم و مختصات سماوی و موضوعات مرتبط توسط آقایان ولیاری ارائه گردید. برنامه با رصد اجرام مسیه، آشنایی با صورت های فلکی و رصد بارش شهابی ادامه پیدا کرد. به نظر من اگه کارهای رصدی بچه ها ثبت می شد خیلی بهتر بود.
یه کم که بچه ها خسته شدن، برنامه دو قسمت شد،یه سری همچنان به رصدشون ادامه دادن و سری دوم برنامه های جانبی فرهنگی رو شروع کردن تا اینکه زمان خوردن سحری شد. حدود ساعت 3:30’ بود که تعدادی از بچه ها زحمت کشیدن و غذا رو آوردن بالا. خوردن غذا حدود نیم ساعت طول کشید. کم کم صورت فلکی جبار نیز طلوع کرد و بچه ها تونستن سحابی بسیار زیبای جبار رو رصد کنن. به قول یکی از بچه ها آشنایی با صورت فلکی جبار بهترین قسمت برنامه بود ولی به نظر من نقطه عطف برنامه زمانی بود که بچه ها با هیجان شهاب ها رو به هم نشون میدادن. البته گروه های حاضر دیگه هم گاها با هیجان مضاعف عبور شهاب ها رو اعلام می کردن. شهاب های پرنور یعنی شکستن سکوت کویر.
بعد از اذان صبح هوا رفته رفته روشن تر شد. گرفتن عکس های یادگاری شروع شد و با طلوع خورشید این شب به یاد ماندنی به پایان رسید. جای همه دوستان خالی

آوا استار

از نظر لطفتون کمال تشکر رو دارم . همیشه یکی از آرزوهای من این بود که تجربه یک شب رصدی رو در قصر بهرام داشته باشم. برنامه رصدی که توسط باشگاه شما برگزار شد یقینا یکی از بهترین خاطرات رصدی من خواهد بود.
از همه کسانی که در برگزاری این گشت رصدی تلاش کردن تشکر میکنم و امیدوارم که دوباره بتونم با کانون شما در برنامه های رصدی آینده شرکت کنم.
در مورد ساخت تلسکوپ وبلاگ های دیگری هم وجود داره!
امیدوارم که ما هم بتونیم گروهی فعال همچون گروه شما رو تشکیل بدیم